Blogglistenhits

Markerte armer, runde fine skuldre, smal midje med tydlige mageruter, stram rumpe og lår som skriker knebøy. Dette er noe en veltrent kvinne skal ha, ikke sant?

Bilde fra boken Athlete av Howard Schatz - ulike atleter med ulike former

Bilde fra boken Athlete av Howard Schatz - ulike atleter med ulike former

i jobben min har jeg daglig kontakt med kvinner i alle fasonger og former. Jeg har vært så heldig å være med på utallige forandringer i både treningsform og kroppsfasong. Noen er født med gener som både lar de bygge muskler og kvitte seg med overflødig fett på samme tid. Disse kaller jeg bare `freaks-of-nature´ (la oss heretter bare kalle de FON-folk. Jeg er nemlig gift med en av de) og de kommer i et fåtall. De aller fleste jeg jobber med må jobbe hardt for å bygge synlig musklatur og kanskje enda hardere for å skrelle av seg fettet som ligger som en liten buffer over dette igjen. Det betyr ikke at de som ser sterkere ut faktisk er det, heller tvert i mot. 

Crossfit damer 

Crossfit damer 

I går gratulerte jeg en av mine kunder med sitt andre triatlon (!!) Ved begge anledninger hadde hun nærmest kastet seg ut i det uten noen særlige forberedelser. Bare det sier mye om hvor tøff dama er. Ikke bare er hun råtøff mentalt og sterk som bare fy, hun har også fantastisk kondisjon og trener mer enn de fleste. Hva var det hun fokuserte på etter å ha fullført triatlon nummer 2? At hun ikke så trent ut på bildene som ble tatt av henne. Hun fokuserte på de store armene og magen som ikke ser ut som på crossfit-damene på bildet over. Hun føler at hun ikke ser trent ut og dermed føler hun seg ikke veltrent. Hvor kjipt er ikke det?!

 

Bilde av ulike veltrente jenter fra Womens Fitness Magazine kampanje 

Bilde av ulike veltrente jenter fra Womens Fitness Magazine kampanje 

Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg til tider også har vært misunnelig på andre trenings-profiler som tilsynelatende former muskler bare ved å kikke skrått på en olympisk stang. Selv faller jeg definitivt ikke i FON-kategorien, og det skulle mange år med hard trening til før jeg i det hele tatt så litt sterk ut. En god venninne av meg trener aldri og hun har hatt definerte armer siden vi gikk på barneskolen. Så urettferdig men allikevel sånn livet er. Vi må jobbe med det naturen har gitt oss og gjøre det beste ut av kroppen vi har. Selvfølgelig kan vi gjøre endringer ved å begi oss ut på forferdelige dietter og trenings-regimer, men orker du det i lengden?

Fra pipestilk til sterk, men absolutt ingen fitness-modell

Fra pipestilk til sterk, men absolutt ingen fitness-modell

Jeg vil ha en kropp som føles sterk og det har jeg sørget for med jevnlig trening og masse god mat. Selv med stor kul på magen og 13 kg ekstra på kroppen i dag er jeg fortsatt sterk selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Når lillegutt er kommet til verden gleder jeg meg til å ta tunge markløft, knebøy og pullups igjen, men jeg kommer aldri til å se ut som en fitnessmodell og det er helt ok. 

Vær litt mindre streng og kritisk med deg selv, tren jevnlig, spis bra mat og fokuser på det som er verdt å fokusere på. Sterke, glade jenter er flotte jenter!

Ha en herlig tirs!

 

Comment