Blogglistenhits

Fremover kommer til å vise dere mine favoritt kettlebell-øvelser, og hva er vel bedre da enn å starte med en av de mest klassiske og enkleste å mestre - Kettlebell swing og kettlebell en-arms swing. 

Menn som ikke har gjort særlig kettlebell trening kan godt begynne med 14-16kg mens jenter kan starte med 10-12kg. 

Husk at kvalitet er viktigere enn kvantitet i starten. Jeg vil heller at du tar 5-10 gode swings med kontroll enn hundrevis med elendig teknikk. Sånt blir det fort skader av. 

For de av dere som lurer på hvorfor jeg ikke har tatt med Amerikansk swing der armene strekkes helt over hodet så er det fordi jeg ser at de færreste klarer å gjennomføre denne variasjonen uten å svaie korryggen eller anstrenge nakke og skuldre veldig. Jeg velger derfor alltid russisk swing der kulen stopper i brysthøyde.  

NB: vær alltid forsiktig med nye øvelser og stopp dersom noe gjør vondt.

Comment