Blogglistenhits

Kan noen hjelpe finne motivasjonen min? Den virker som den leker gjemsel med meg nå i slutten av 2.trimester

Jeg er utrolig heldig. I mitt første svangerskap hadde jeg nesten ingen plager bortsett fra leggkramper på kvelden og litt vond korsrygg helt mot slutten. Denne runden startet med tre forferdelige måneder med konstant kvalme. Jeg jobbet stort sett som normalt, men måtte kaste inn håndkle ved et par anledninger da jeg virkelig ikke kom meg opp av sengen. Det var som å ha influensa, omgangssyken og tidenes fyllesyke samtidig. Kontinuerlig. I tre herlige måneder. All ære til dere jenter som går igjennom dette under hele svangerskapet!

Kvalm.no

Kvalm.no

Jeg er heldig fordi jeg har en gravid-kropp som har fungert stort sett som normalt etter kvalmen forsvant. Jeg har trent og hatt motivasjon og lyst til å trene. Riktignok har jeg kuttet ned på treningsmengden fra en økt per dag til 3-4 økter i uken, men det har fungert veldig bra for meg. Jeg har til og med følt meg fin.

Yes! Formen er fin igjen og jeg kan trene som normalt

Yes! Formen er fin igjen og jeg kan trene som normalt

Jeg er straks i 3.trimester av svangerskapet og har fortsatt ingen vondter, men jeg har begynt å bli mer sliten. Utslitt faktisk. Jeg ligger på sofaen etter jobb og vil bare bli liggende. I hvert fall ikke trene, lage en sunn og god middag eller tenke ut noe å skrive til bloggen. De siste dagene har jeg begynt å bli sånn kjip og småsur. Jeg har begynt å irritere meg over små bagateller, som at mannen min skjærer brød på kjøkkenbenken og lar smulene være. Alltid. At plutselig har alle jakker og sko som familien eier bosatt seg i gangen vår og det ser ut som om noen kastet det inn i all hast. At hunden vår Alvin, som liksom skal være røyte-fri, legger igjen svarte baller med hår i den hvite trappen vår bare sekunder etter at jeg har støvsuget den. At enkelte familiemedlemmer aldri setter inn i oppvaskmaskinen. Hvor vanskelig er det egentlig?

 

Jeg har blitt en sånn irriterende gravid-dame. Hormonell og fæl. 

 

Vil bare ligge sånn

Vil bare ligge sånn

Mange tror kanskje at jeg aldri har følt på kroppen hvordan det føles å ikke ha motivasjon til å trene, eller være et blidt og hyggelig menneske. Da kan jeg bare berolige deg med at det har jeg så absolutt. Fra Andrea ble født i januar 2004 frem til sommeren 2007 hadde jeg knapt en eneste treningsøkt. Jo, det var den ene gangen jeg ble med mannen min på en joggetur og ble så sliten at jeg fikk blodsmak i munnen og begynte å grine. Daglige treningsøkter ble erstattet av trilleturer i bedagelig tempo og en skål med Sørlandschips til kvelds. Jeg var som et lite meieri og ammet meg ned til 49 kg selv med et skyhøyt kaloriinntak og lite mosjon. Jeg orket ikke trene og hadde ikke lyst. Hva tror du så skjedde når amme-kua la inn årene? På tre måneder gikk jeg opp alle kiloene Andrea hadde sugd ut av meg, og ikke et gram av dette var muskler. 

Musklene må bygges igjen

Musklene må bygges igjen

Jeg kjente ikke meg selv igjen. Kunne stå foran speilet og lure på hva f… jeg tenkte på, for så å kjøpe godis som jeg spiste foran en episode av Sex&Singelliv mens jeg var sur på kjæresten for at han skulle trene for andre gang den uken. Jeg kan le av det nå. Den kjære fine mannen min tok grep når han skjønte at jeg måtte ha hjelp, og kjøpte klipp til meg hos personlig trener på Studio Day. Jeg fikk bare beskjed om når jeg skulle møte opp og at jeg skulle bli trent av Inge Thomas Ravlo, kjendis-treneren. Å herre, så nervøs jeg var dette første møtet. Treningen med IT ble den beste investeringen mannen min noengang har gjort (sier han) og det ble endringen jeg så sårt trengte i livet mitt. Spol frem tre år og jeg er i full gang som personlig trener på Studio Day og trening er nok en gang en del av livsstilen min.

 

Med min redningsmann Inge Thomas Ravlo i 2010.

Med min redningsmann Inge Thomas Ravlo i 2010.

Spoler vi frem til i dag 8 år senere og jeg lever drømmen min. Jeg har mitt eget studio og jobber fullt som personlig trener. Jeg blir ukentlig kontaktet av jenter som ønsker min hjelp til trening og motivasjon, jeg har de råeste kundene, jeg har en fantastisk mann, verdens beste datter på 11 år, fineste bonus-sønnen på snart 12 år, verdens kuleste hund Alvin og lille Theo i magen. Livet kunne virkelig ikke vært bedre. Allikevel våkner jeg i dag sur og lei. 

Forskjellen er at i dag skal jeg ta grep selv. Jeg skal finne motivasjon til en liten treningsøkt om jeg så må grave den frem, og etter det skal jeg slappe av med god samvittighet. Jeg kommer aldri til å la meg selv miste motivasjonen helt fordi jeg vet hva jeg kan gjøre for å få gnisten tilbake. Dersom du sliter med det selv så er mitt aller beste råd å finne deg en personlig trener som kan hjelpe deg. Det koster litt men det koster så alt for mye mer å gå rundt med konstant dårlig samvittighet og surfjes.

Jeg får lese egne råd :-)  Fra HENNE

Jeg får lese egne råd :-) Fra HENNE

CED05427-153F-4464-80367A44EC5C9836-A8775670-1239-4F0C-86D9FD17A56441AB

2 Comments